Rezultati provedene akcije

Slika PU_BP/IMG_1201-pol.kapa i stop-palica.jpg

Policijski službenici su jučer u vremenu od 10 do 14 sati, na nivou Policijske uprave brodsko-posavske proveli preventivno – represivnu akciju pod nazivom „Nadzor teretnih vozila i autobusa“ s ciljem podizanja stanja sigurnosti na višu razinu, prevencije

Foto: Ilustracija

Policijski službenici su jučer u vremenu od 10 do 14 sati, na nivou Policijske uprave brodsko-posavske proveli preventivno – represivnu akciju pod nazivom „Nadzor teretnih vozila i autobusa“ s ciljem podizanja stanja sigurnosti na višu razinu, prevencije i sprječavanja vršenja prekršaja i kaznenih djela, pronalaska osoba, roba i predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenim kaznenim djelima ili objavljenim potragama. 
Nadzirala se tehnička ispravnost, prijevoz opasnih tvari, vrijeme odmora i vožnje vozača, nezakoniti prelasci državne granice, te ostala kaznena djela i prekršaji.
Nadzorom je obuhvaćeno 36 osobnih automobila, 34 teretna automobila, 8 autobusa. Pregledano je 269 radnih dana na tahografskim listićima, te je izvršeno 23 mobilnih tehničkih pregleda. 
U sklopu ove akcije utvrđeno je ukupno 9 prekršaja od toga 4 novčane kazne sukladno Zakonu o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređaja za bilježenje u cestovnom prometu (vrijeme upravljanja/nedovoljan odmor (2), neposjedovanje dovoljnog broja tahografskih listića (2)), te 4 novčane kazne sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama (nepoštivanje prometne signalizacije (1), tehnička ispravnost (3)). Također je izdano jedno upozorenje (nedavanje pokazivača smjera).
 



Stranica