Tjedno izvješće

Slika PU_BP/IMG_1433-sl.voziloB.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 27. rujna do 04. listopada 2010. godine, evidentirano je ukupno 60 kaznenih djela, od kojih je 52 u strukturi općeg kriminaliteta, 1 kazneno djelo iz zlouporabe opojnih droga, 3 kaznena djela

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 27. rujna do 04. listopada 2010. godine, evidentirano je ukupno 60 kaznenih djela, od kojih je 52 u strukturi općeg kriminaliteta, 1 kazneno djelo iz zlouporabe opojnih droga, 3 kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta i 4 kaznena djela iz maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (22) i teške krađe (7). 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 26 prometnih nesreća (od kojih 10 s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama 14 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 24 prekršaja, od čega 13 iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 9 prekršaja iz oblasti Obiteljskog zakona i 2 prekršaja iz ostalih zakona.

Evidentirana su i tri slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava, koja su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 282 474 putnika i 93 861 vozila. 
 



Stranica