Akcija Mopedi i motocikli

Slika PU_BP/IMG_1200-stop-palica.jpg

Policija je jučer od 10 do 16 sati u gradu Slavonskom Brodu provela preventivno-represivnu akciju „Mopedi i motocikli“ s ciljem da svim sudionicima u prometu, a posebice vozačima mopeda i motocikala,

 
Foto: Ilustracija

Policija je jučer od 10 do 16 sati u gradu Slavonskom Brodu provela preventivno-represivnu akciju „Mopedi i motocikli“ s ciljem da svim sudionicima u prometu, a posebice vozačima mopeda i motocikala, ukaže da policija neće tolerirati prometne prekršaje zbog kojih u prometnim nesrećama nastaju najteže posljedice. Tijekom akcije policijski službenici su poduzeli ukupno 58 mjera i radnji prema sudionicima u prometu koji su počinili prekršaje. Prema vozačima i vlasnicima mopeda i motocikala policija je poduzela 27 mjera. Tijekom akcije 3 mopede i 3 motocikla su podvrgnuta izvanrednom tehničkom pregledu. Najbrojniji prekršaji su, nepropisna brzina u 16 slučajeva, zatim slijede upravljanje prije stjecanja prava u 6 slučajeva, tehnička neispravnost, neregistrirano vozilo sa po 4 slučaja, tu su dalje nekorištenje kacige, nepoštivanje prometnog znaka, nepoštivanje prednosti pješaka i drugi prekršaji.
Za napomenuti je i to, da za vrijeme provođenja akcije nije se dogodila niti jedena prometna nesreća u kojoj su sudjelovali vozači mopeda i motocikala.


Stranica