Razriješeno razbojništvo

Slika PU_BP/Uhićen-1.jpg

Policijski službenici su uhitili dvije osobe nad kojima je dovršeno kriminalističko istraživanje i potvrđena osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela razbojništva. Radi se o 33-godišnjaku i 20


Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici su uhitili dvije osobe nad kojima je dovršeno kriminalističko istraživanje i potvrđena osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela razbojništva. Radi se o 33-godišnjaku i 20-godišnjakinji, koji su 18. kolovoza oko 22.30 sati u Slavonskom Brodu prilikom prelaska željezničke pruge kod raskrižja Vinogradske i Budakove ulice, napale 46-godišnjaka uzevši mu novac.
Muškarac (33) je udario 46-godišnjaka, a kada je pao na tlo, udario ga je i nogom, nakon čega mu je iz džepa uzeo novac (dvije tisuće eura), dok mu je 20-godišnjakinja pomagala. U ovom događaju 46-godišnjak je zadobio ozljedu u vidu oguljotine, a u bolnici u Slavonskom Brodu pružena mu je liječnička pomoć.
U dogovoru sa državnim odvjetništvom 33-godišnjak je uz kaznenu prijavu (razbojništvo) doveden pred istražnog suca, koji mu je odredio daljnje zadržavanje, a potom je prepraćen u zatvor u Požegi, dok je 20-godišnjakinja nakon saslušanja puštena, te je protiv nje podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo pomaganja.


Stranica