Teško ozlijeđena pješakinja

Slika PU_BP/IMG_3375-PN-Audi.jpg

Na raskrižju Zrinske i Jagićeve ulice u Slavonskom Brodu, jučer u 20.25 sati, u prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 76-godišnja pješakinja. Nesreća se dogodila, jer se 44-godišnjak upravljajući


Foto: PU brodsko-posavska
 
Jučer u 20.25 na raskrižju ulica Nikole Zrinskog i Vatroslava Jagića u Slavonskom Brodu 76-godišnja pješakinja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći. Nesreća se dogodila, jer se 44-godišnjak upravljajući osobnim automobilom marke Audi, nije približavao obilježenom pješačkom prijelazu sigurnom brzinom, tako da ne ugrožava pješake. U tom trenutku kolnik je preko obilježenog pješačkom prijelaza prelazila 76-godišnjakinja, pa je vozač u kočenju prednjim dijelom vozila udario u nju. Ona je od siline udarca nabačena na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo, a nakon toga pala na kolnik. Zadobila je teške tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.
Izvršenim alkotestiranjem nad vozačem, utvrđena je koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 0,32 promila.
Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.


Stranica