Aktivnosti policije u oblasti prometa

Slika PU_BP/IMG_2618-prom.pol.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su na području policijske uprave proveli preventivno represivnu akciju s naglaskom na vozače mopeda i motocikala. Utvrđeno je ukupno 50 prekršaja.


Foto: PU brodsko-posavska
 
Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su na području policijske uprave proveli preventivno represivnu akciju s naglaskom na vozače mopeda i motocikala. Utvrđeno je ukupno 50 prekršaja.
 
Od toga se najviše prekršaja odnosilo na vozila. U deset slučajeva utvrđena je tehnička neispravnost. U sedam slučajeva vozila su upućena na izvanredni tehnički pregled, dok se u dva slučaja upravljalo vozilom koje je neregistrirano, te također u dva slučaja s vozilom kojemu je istekla važnost prometne dozvole.
 
Kod dva vozača utvrđene su nepropisne brzine, te je jedan upravljao pod utjecajem alkohola i to iznad 1,5 promila. Bilježi se jedan slučaj nepropisnog zaustavljanja i parkiranja. Šest vozača upravljalo je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Tri vozača nisu bila vezana sigurnosnim pojasom, dok osam vozača mopeda i motocikla nisu koristili zaštitnu kacigu, te je utvrđeno osam drugih prekršaja.

Protiv svih prekršitelja su podneseni odgovarajući prekršajni nalozi, odnosno optužni prijedlozi.


Stranica