Kontakt policajac velikoga srca

Slika PU_BP/Picture 021-Mih-novinari.jpg
Foto: PU brodsko-posavska

U subotu 24. srpnja u Vrpolju je provedena humanitarna akcija pod nazivom Nabaci peticu Mihaelu“, koju je inicirao kontakt policajac Anto Grgić. Cilj ove akcije je bio pomoći obitelji Davora i Mihajle Šunić iz Vrpolja, u liječenju njihovog sina Mihaela rođenog 2006. godine,  koji se intenzivno liječi od leukemije u zagrebačkoj bolnici „Rebro“.
 
Anto je okupio lokalno stanovništvo i zajednicu koji su u cijelosti podržali i aktivno sudjelovali u provođenju ove humanitarne akcije.
Završni dio akcije proveden je 24. srpnja 2010. kada je u dopodnevnim satima u Vrpolju organizirano čišćenje ambrozije, čije stabljike je otkupila općina, a prikupljeni iznos je doniran obitelji Šunić.
Istog dana u poslijepodnevnim satima održano je športsko natjecanje (turnir u malom nogometu), te od 21 do 23 sati humanitarni koncert na kojem su nastupila lokalna pjevačka i kulturno umjetnička društva sa prigodnim kulturnim i zabavnim  sadržajima. Posjetiteljima koncerta su prodavani tiketi od pet kuna umjesto ulaznica.
 
Posebno dirljivo je bilo na koncertu, koji je vodio uvaženi novinar Radio Slavonije Pavo Funarić, na kojem su posjetitelji i sudionici programa molili za Mihaelovo ozdravljenje, koji se u to vrijeme zajedno sa roditeljima nalazio u bolnici u Zagrebu.
 
Zahvaljujući velikom srcu kontakt policajca prikupljeno je preko 30 tisuća kuna, što je uplaćeno na žiroračun Davora Šunića (Mihaelovog oca), uz velike želje da uz Božju pomoć maleni Mihael što prije ozdravi i vrati se u svoje rodno Vrpolje. Broj žiro računa na koji se može uplatiti za malog Mihaela je: 2340009-3103206941 otvoren kod Privredne banke Zagreb.


Stranica