Kaznene prijave protiv dvije strane državljanke

Slika PU_BP/IMG_0577-G.P.Stara Grad..jpg

Jučer su policijski i carinski službenici u dva slučaja na graničnom prijelazu Stara Gradiška kod putnica u autobusu pronašli razne prehrambene proizvode i lijekove koji se nalaze na popisu


Foto: PU brodsko-posavska
 
Policijski i carinski službenici su jučer u 9.45 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška u sklopu granične kontrole i pregleda autobusa, prtljage i putnika pronašli razne prehrambene proizvode. Pregledom je obuhvaćen autobus, BiH nacionalnih oznaka i broja, kojom prilikom je u putnoj torbi kod 41-godišnje državljanke Srbije pronađeno ukupno 15,5 kilograma raznih prehrambenih proizvoda i tri litre alkoholnog pića, koje je ona unijela u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.
 
Također su na istom graničnom prijelazu oko 12.25 sati pri pregledu osobne prtljage kod 54-godišnje (državljanka SAD) putnice u autobusu BiH nacionalnih oznaka i broja, pronašli ukupno 338 tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga.
U konzultaciji sa državnim odvjetništvom, protiv obadvije strane državljanke će se danas provesti kazneni postupci uz podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinile kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora i zlouporabe opojnih droga.    


Stranica