Zapljena velike količine duhana

Slika PU_BP/Img_6866-zapljena duhana.jpg

Sinoć oko 23.20 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, policijski i carinski službenici su utvrdili da se u teretnom vozilu nalazi veća količina vreća sa sadržajem rezanog duhana


Foto: PU brodsko-posavska 
 
Sinoć oko 23.20 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, policijski i carinski službenici su utvrdili da se u teretnom vozilu marke „Man“ sa prikolicom BiH nacionalnih oznaka i broja nalazi veća količina duhana. Izvršenim pregledom prostora za palete ispod tovarnog prostora poluprikolice uočena je veća količina crnih PVC vreća u kojima se nalazi duhan. Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga vozila, kojom prilikom je u prostoru za smještaj praznih paleta pronađeno 17 vreća u kojima se nalazilo ukupno 510 kutija, ukupne težine 200,9 kilograma rezanog duhana. Ovaj duhan vrijednosti oko 30 tisuća kuna, bio je namijenjen za tržište na području Republike Hrvatske, a 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine ga je unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.
Protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora.


Stranica