Razriješene teške krađe

Slika PU_BP/IMG_0761uhićenje2.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad sedam mladića u dobi od 16 do 22 godine, razriješeno je ukupno 13 kaznenih djela teške krađe, od kojih 12 u obiteljske kuće i jedno u kiosk.


Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici su od utorka do petka dovršili kriminalistička istraživanja nad sedam mladića u dobi od 16 do 22 godine i razriješili ukupno 13 kaznenih djela teške krađe, od kojih 12 u obiteljske kuće i jedno u kiosk. U prvom dijelu razriješeno je šest kaznenih dijela teške krađe (veza priopćenje od 16. lipnja), a u drugom dijelu tri ovakva kaznena djela (veza priopćenje od 17. lipnja za jedno kazneno djelo, dok je o dva kaznena djela javnost upoznata na konferenciji za novinare 18. lipnja). U petak je razriješeno još četiri kaznena djela teške krađe. Kao u prethodnim i u ovim slučajevima se radilo o nasilnim ulascima kroz vrata ili prozore obiteljskih kuća čiji vlasnici uglavnom nisu bili kod kuće već su se nalazili u inozemstvu. Iz unutrašnjosti kuća su otuđivali razne tehničke uređaje, zlatninu, novac, alkoholna pića, odjevne predmete i slično, a iz kioska razne prodajne predmete i slatkiše. Sveukupna materijalna šteta koja je na ovakav način prouzročena iznosi iznad 90 tisuća kuna.
Protiv sedmorice mladića slijede posebna izviješća kao dopune kaznenim prijavama nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela teške krađe. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika.

Pročitajte: teška krađa i razriješene teške krađe.


Stranica