Zlouporaba opojnih droga

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod uhićen je 41-godišnjak, a u mjestu Davor 21-godišnjak, zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba opojnih droga.

Dana 8. lipnja oko 13.30 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod graničnoj kontroli je, upravljajući vozilom marke „Opel Astra“, pristupio 41-godišnjak iz Požege. Policijski službenici su od vozača zatražili da vozilo izdvoji iz kolone kako bi izvršili graničnu kontrolu. Tom prilikom 41-godišnjak je izašao iz vozila i preko žičane ograde graničnog prijelaza odbacio paketić nepoznatog sadržaja. Izvršenom pretragom sa službenim psom pronađen je odbačeni paketić težine 25,6 g, a preliminarnim vještačenjem tvari u paketiću nastupila je reakcija karakteristična za opojnu drogu tipa heroin. Poradi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga 41-godišnjak iz Požege je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje gdje će se provesti kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga Županijskog suda Slav. Brod izvršena je pretraga osobe i osobnog automobila kojom prilikom nisu pronađeni predmeti koji bi mogli poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku. 
 
Dana 8. lipnja u 20.45 sati ispred ugostiteljskog objekta u Novoj Gradiški zatečen je 21-godišnjak iz Davora. Prilikom utvrđivanja identiteta isti je policijskim službenicima predao paketić sa suhom zelenom biljnom tvari ukupne težine osam grama. Radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga 21-godišnjak je doveden u prostorije Policijske postaje Nova Gradiška gdje je provedeno kriminalističko istraživanje. Izvršenim preliminarnim vještačenjem biljne tvari nastupila je reakcija karakteristična za opojnu drogu tipa marihuana. Protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga. 


Stranica