Kaznena djela krađe

Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca potvrdili osnovanu sumnju u počinjenje dva kaznena djela krađe. Utvrđeno je da su oni

U vremenu od 23. svibnja do 7. lipnja ove godine u mjestu Gređani nepoznati počinitelj je sa ograđenog pašnjaka otuđio metalnu stojnicu za mužnju koza pričinivši time materijalnu štetu u iznosu od oko šest tisuća kuna.

U vremenu od 29. svibnja do 7. lipnja na ribnjacima Vrbovljani nepoznati počinitelj je otuđio oko 30 metara tračnica sa pruge koja je služila za transport unutar ribnjaka, a ista već duže vrijeme nije u funkciji. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom se cijeni na oko pet tisuća kuna.

Operativnim radom policijskih službenika i provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su opisane krađe počinili 26-godišnjak iz Gornjih Bogićevaca i 25-godišnjak iz Stare Gradiške. Oni su nakon krađe predmeta, aparatom za autogeno zavarivanje izrezali otuđene predmete, a zatim ih vozilom prevezli u Novu Gradišku i prodali.
Protiv počinitelja ovih dviju krađa slijede kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu Nova Gradiška.


Stranica