Zapljena veće količine cigareta

Slika PU_BP/Pa240038-cigarete1.jpg

U subotu u 12.45 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, prilikom zajedničke suradnje policijskih i carinskih službenika na ulaznoj graničnoj kontroli, pripadnici Mobilne ekipe carine


Foto: Ilustracija 
 
Dana 29. svibnja u 12.45 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, prilikom zajedničke suradnje policijskih i carinskih službenika na ulaznoj graničnoj kontroli, pripadnici Mobilne ekipe carine izrazili su sumnju da se ispod platforme poda priključnog vozila za prijevoz automobila nalazi veća količina cigareta. Ovo priključno vozilo je bilo pridodano za osobni automobil marke „Toyota Land Cruiser“ (BiH nacionalnih oznaka i broja), kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.
Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga osobnog i priključnog vozila kojom je ispod platforme poda priključnog vozila pronađeno sveukupno 3 500 kutija raznih vrsta cigareta i to:
- 500 kutija „Walter Wolf“,
- 300 kutija „Walter Wolf 100S“,
- 500 kutija „Walter Wolf Blue“,
- 500 kutija „Walter Wolf Gold 100 S“,
- 700 kutija „Ronhill Lights“,
- 500 kutija „Ronhill Super Lights“ i
- 500 kutija „LD Blue“, koje je vlasnik unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Cigarete su izuzete uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, a carinski službenici protiv 37-godišnjaka podnose prijavu o počinjenom prekršaju iz Carinskog zakona.
Policijski službenici su protiv njega poduzeli odgovarajuću mjeru opreza radi osiguranja nazočnosti kaznenom postupku koji će se održati tijekom današnjeg dana uz podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.
           
 
            Dana 30. svibnja u 20.05 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod prilikom zajedničke granične kontrole policijskih i carinskih službenika, carinski službenici su u bočnim stranama osobnog automobila „Fiat Punto“, kojim je upravljao 36-godišnjak iz Slavonskog Broda, pronašli ukupno 500 kutija cigareta marke „LD Blue“. Pripadnici carine pokrenuli su prekršajni postupak protiv 36-godišnjaka. Cigarete su oduzete, a policijski službenici podnose kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.
 
Sveukupna vrijednost cigareta u ova dva slučaja bez stručne procjene iznosi oko 36 tisuća kuna.


Stranica