Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_BP/Img_0097-droga-marih..jpg

U ponedjeljak prilikom obavljanja obavijesnog razgovora, 44-godišnjak iz Slav. Broda je policijskim službenicima dragovoljno predao posude sa zasađenim stabljikama indijske konoplje


Foto: Ilustracija
 
Dana 24. svibnja prilikom obavljanja obavijesnog razgovora, 44-godišnjak iz Slav. Broda je policijskim službenicima dragovoljno predao, iz garaže obiteljske kuće, posude u kojima su se nalazile zasađene četiri stabljike visine 70 cm koje su svojim izgledom podsjećale na stabljike indijske konoplje. Tom prilikom 44-godišnjak je policijskim službenicima predao i vrećicu u kojoj se nalazilo 9,6 g zelene biljne tvari. On je doveden u prostorije Policijske postaje Slav. Brod gdje je provedeno kriminalističko istraživanje radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.
Nad dijelom biljne tvari je izvršeno preliminarno vještačenje kojom prilikom je nastupila reakcija karakteristična za opojnu drogu tipa marihuana. Stabljike i biljna tvar su uz potvrdu izuzete, te će biti proslijeđene u Centar za krim. vještačenja.     
Protiv 44-godišnjaka policijski službenici podnose kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. 


Stranica