Sudarili se biciklisti

Slika PU_BP/IMG_0586-bic..jpg

Jučer u 13.30 sati u Slavonskom Brodu, na biciklističkoj stazi u Kumičićevoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali biciklisti od kojih je jedan ozlijeđen. Prometna nesreća

Foto: Ilustracija
 
Dana 21. travnja u 13.30 sati u Slavonskom Brodu, na biciklističkoj stazi u Kumičićevoj ulici, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom Prometna nesreća se dogodila kada je 17-godišnjak upravljajući biciklom marke „Scott“ započeo pretjecati biciklistu ispred sebe. On je na biciklu kao putnika vozio drugog 17-godišnjaka. Prilikom pretjecanja nije se uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći računa o položaju drugog bicikla kojim je upravljao 60-godišnjak, uslijed čega je desnom bočnom stranom svog bicikla udario u lijevi bočni dio drugog bicikla. Nakon udara 60-godišnjak je zajedno sa biciklom pao na kolnik, pri čemu je zadobio tjelesne ozljede. Nakon ukazane liječničke pomoći u bolnici u Slavonskom Brodu, pušten je kući.
Protiv 17-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica