Razriješena kaznena djela krađe

Slika PU_BP/Img_2374-želj.pruga.jpg

Foto: PU brodsko-posavska 
 
Policijski službenici su obavljenim razgovorima, očevidom i prikupljenim saznanjima utvrdili da su 15-godišnjak i 17-godišnjak u tri navrata demontirali i otuđili bakrene vodove sa željezničke pruge koji služe za uzemljenje.
- U prvom slučaju su dana 8. veljače u vremenu od 11 do 11.30 sati sa željezničke pruge nedaleko od mjesta Prvča, demontirali i otuđili 5 komada bakrenih vodova, promjera 50 mm, dužine oko 3,5 m, koji služe za uzemljenje. Policija je u blizini u grmlju pronašla torbu sa dijelom bakrenih vodova i alatom koji im je poslužio u izvršenju kaznenog djela.
- U drugom slučaju su u vremenu od sredine siječnja do kraja ožujka na dionici željezničke pruge kod mjesta Poljane i Gornji Bogićevci, demontirali i otuđili 38 komada bakrenih vodiča, dužine 1,8 m do 5 m.
- U trećem slučaju su dana 02. travnja sa željezničke pruge kod mjesta Poljane presjekli i otuđili tri komada bakrenih vodova, dužine oko 6 metara. Na takav način pričinili su štetu u iznosu oko 11 tisuća kuna. U vezi ovih slučajeva nije bilo zastoja u željezničkom prometu.
Protiv dvojice maloljetnika slijedi podnošenje posebnog izvješća kao dopuna kaznenoj prijavi općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu i izvješće Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.


Stranica