Izbjegavanje carinskog nadzora

Slika PU_BP/IMG_0550-gr.prijelaz,skriv.cig..jpg

Tijekom vikenda, na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU brodsko-posavske, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u četiri slučaja pronašli ukupno 280 kutija


Foto: Ilustracija 
 
U vremenu od 12. do 15. ožujka na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU brodsko-posavske, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u četiri slučaja pronašli ukupno 280 kutija raznih vrsta cigareta, 11 litara alkoholnog pića i šest pakiranja otrova za glodavce (svaki po 125 grama).
Ovi predmeti su pronađeni u dva autobusa i tri osobna automobila u putnim torbama i ispod sjedala, kod četiri osobe u dobi od 38 (državljanin RH), 57 (državljanin Švicarske), 58 (državljanka RH) i 69 godina (državljanin BiH). Vlasnici su oduzete predmete unijeli u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora, protiv kojih su službenici carine proveli odgovarajuće carinske postupke.
Policijski službenici su u suradnji sa državnim odvjetništvom, protiv osumnjičenika podnijeli kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Izbjegavanja carinskog nadzora“.
 


Stranica