Izbjegavanje carinskog nadzora

Slika PU_BP/IMG_0575-skriv.cigarete.jpg

Policijski službenici su jučer kazneno prijavili tri muškarca, jer su na graničnom prijelazu Stara Gradiška unijeli u Republiku Hrvatsku meso, sir i cigarete izbjegavajući mjere carinskog nadzora.


Foto: Ilustracija 
 
Dana 3. ožujka u 10.30 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u osobnom automobilu marke „Mercedes“, talijanskih nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 45-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine), pronašli skriveno meso. Izvršenom graničnom kontrolom vozila i prtljage u prtljažnom prostoru (putnim torbama), pronađeno je skriveno ukupno 16,10 kilograma svježeg, suhog i pečenog mesa, koje je on unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.
 
Dana 3. ožujka u 12.50 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u autobusu, zagrebačkih registarskih oznaka, kod 60-godišnjeg putnika iz Karlovca, pronašli ukupno 80 kutija raznih vrsta cigareta. Izvršenom graničnom kontrolom putničkog prostora, ispod sjedala na kojem je sjedio, pronađeno je skriveno ukupno 80 kutija raznih vrsta cigareta, koje je unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.

Dana 3. ožujka u 13.25 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u autobusu BiH nacionalnih oznaka i broja, pronašli skriveno meso i sir. Izvršenom graničnom kontrolom u prtljažnom i putničkom prostoru (putnim torbama), kod 66-godišnjeg putnika (državljanin Srbije) pronađeno je skriveno ukupno 26 kilograma kravljeg sira i 21,35 kilograma suhomesnatih proizvoda, koje je unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.

U sva tri ova slučaja službenici carine su poduzeli odgovarajuće mjere i radnje iz nadležnosti svoga rada, a policijski službenici u suradnji sa državnim odvjetništvom, protiv 45-godišnjaka, 60-godišnjaka i 66-godišnjaka podnose kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Izbjegavanja carinskog nadzora“. Protiv stranih državljana će se održati kazneni postupak dana 4. ožujka u Općinskom sudu Nova Gradiška.


Stranica