Opće opasna radnja

Slika PU_BP/IMG_0756-lisice.jpg

U prijepodnevnim satima jučer u Slavonskom Brodu, Sv. Lovre, 40-godišnjak je iz ograđenog prostora „Pauk službe“, sjeo u osobni automobil, u namjeri udaljenja, ne plativši kaznu nadležnom poduzeću


Foto: Ilustracija 

Dana 4. veljače u 10.30 sati, zaprimljena je dojava da je u Slavonskom Brodu, Sv. Lovre iz ograđenog prostora „Pauk službe“, nepoznata osoba odvezla osobni automobil, udarivši vozilom djelatnika iste službe.
Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja i utvrdili, da je istog dana u 10.17 sati „Pauk služba“, dovezla u svoj ograđeni prostor, osobni automobil marke „Audi“, koji se nalazio nepropisno parkiran u ulici Petra Krešimira IV. Nakon toga je u ograđeni prostor ušao 40-godišnjak, sjeo u automobil, pokrenuvši motor u namjeri udaljenja, na što ga je 41-godišnji naplatni izvršitelj upozorio na obvezu plaćanja kazne. Vozač se na to oglušio i vozilom naglo krenuo prema izlazu, gdje se nalazio naplatni izvršitelj, kojega je u naglom kočenju, zaustavivši vozilo u neposrednoj blizini i udario prednjim dijelom u predjelu noge. Nakon toga se naplatni izvršitelj maknuo u stranu, jer je vozač ponovno počeo dodavati gas, te se i udaljio sa vozilom. Ovom prilikom, naplatni izvršitelj nije zadobio vidljive ozljede, a upućen je na ukazivanje liječničke pomoći.
U suradnji sa državnim odvjetništvom Slavonski Brod protiv 40-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“.


Stranica