Vozač pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću

Slika PU_BP/IMG_1431-pol.vozilo.jpg

Jučer u 14.10 sati u Slavonskom Brodu, ulica Pavla Šubića, 37-godišnjak je upravljajući vozilom s 2,47 promila alkohola u krvi, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom,


Foto: Ilustracija 
 
Dana 2. veljače u 14.10 sati u Slavonskom Brodu, ulica Pavla Šubića, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, koju je prouzrokovao 37-godišnjak upravljajući osobnim automobilom marke „Mitsubishi Lancer“ pod utjecajem alkohola i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Prometna nesreća se dogodila na način da je on zbog ne držanja strane kretanja, vozilom prešao na lijevu stranu kolnika i prednjim lijevim dijelom svog vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „VW Golf“ kojim je upravljao 57-godišnjak. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Izvršenim alkotestiranjem, kod 37-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,47 promila.
 
Zbog opasnosti da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, 37-godišnjak je zadržan u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama, kao i dan prije kada je također upravljao vozilom u alkoholiziranom stanju, a izmjerena koncentracija alkohola u organizmu iznosila je 2,55 promila.
Protiv njega slijedi dostavljanje obaveznih prekršajnih naloga i optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Pročitajte više o prethodnom događaju.


Stranica