Krivotvorene kovanice eura

Slika PU_BP/IMG_0784-krivotvorene kovanice.jpg

Nakon zaprimljenog izvješća o izvršenom vještačenju kovanih novčanica eura od Hrvatske narodne banke, potvrđena je sumnja u krivotvorenje i utvrđeno da se radi od dobrom tipu krivotvorina.


Foto: Ilustracija 

PU brodsko-posavska zaprimila je izvješća od Hrvatske narodne banke o izvršenom vještačenju kovanih novčanica eura. Policijski službenici su došli do saznanja da je tijekom mjeseca siječnja ove godine u pet navrata, prilikom komisijskog prebrojavanja vrijednosne pošiljke banke iz Slavonskog Broda, izdvojeno pet sumnjivih kovanih novčanica u apoenima od dva eura. Sporne kovanice uplaćene su državnom poduzeću od strane nepoznate osobe ili više njih i nalazile su se u ukupnom utršku. Izvršenim vještačenjem je utvrđeno da su kovanice krivotvorene, a radi se o dobrom tipu krivotvorine.
Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika u cilju pronalaska nepoznate osobe ili više njih, koja je krivotvorenu kovanicu stavila u optjecaj. Slijedi i izvješće nadležnom općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


Stranica