Razriješena kaznena djela iz prethodnog razdoblja

Slika PU_BP/Uhićen-1.jpg

Policijski službenici su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom maloljetnika (14-godišnjak i 15-godišnjak), utvrdili da su oni počinili još šest kaznenih djela u prethodnom razdoblju


Foto: 
Ilustracija 
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom maloljetnika (14-godišnjak i 15-godišnjak), koji su se nakon pokušaja teške krađe u kiosk u Budakovoj ulici u Slavonskom Brodu, dale u bijeg, a koje su policijski službenici uhitili dana 17. siječnja, utvrđeno je da su oni u pet navrata provalili u kioske i trgovine i to u vremenu od srpnja prošle godine do uhićenja. Provaljivali su na način, da su kidali lokot na ulaznim vratima ili razbijali stakla i pritom otuđivali razne uređaje, tehničke predmete i odjevne predmete, te su u jednom slučaju iz otvorenog dvorišta obiteljske kuće, odnosno kamp kućice otuđili jedan uređaj. Pritom su pričinili štetu vlasnicima u iznosu preko 50 tisuća kuna. Određen dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, dok su preostali dio prodali.
U suradnji sa državnim odvjetništvom u Slavonskom Brodu, protiv dvojice maloljetnika slijedi podnošenje kaznenih prijava nadležnom ODO za mladež, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela teške krađe, teške krađe u pokušaju i krađe, te također slijedi izvješće Centru za socijalnu skrb.


Stranica