Izbjegavanje carinskog nadzora

Slika PU_BP/IMG_0584-cig-carina.jpg

Jučer u 10.10 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u osobnom automobilu pronašli ukupno 240 kutija raznih vrsta cigareta


Foto:
Ilustracija 
 
Dana 18. siječnja u 10.10 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u osobnom automobilu marke „Opel Vectra“ kojim je upravljao 54-godišnjak, pronašli neprijavljeno ukupno 240 kutija raznih vrsta cigareta. Cigarete s nadzornim markicama Ministarstva financija Bosne i Hercegovine, koje je 54-godišnjak unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora, pronađene su u prtljažnom prostoru u dvije vrećice. Policijski službenici su izuzeli cigarete i predali ih službenicima carine, na daljnje postupanje, koji će nad vlasnikom provesti odgovarajući carinski prekršajni postupak.
U suradnji sa općinskim državnim odvjetništvom Nova Gradiška protiv 54-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.
 


Stranica