Prometna nesreća s poginulom osobom

U četvrtak u 17 sati u mjestu Rešetari dogodila se prometna nesreća u kojoj je 79-godišnja pješakinja zadobila ozljede od kojih je u 23.35 preminula u bolnici u Novoj Gradiški

Dana 31. prosinca u 17 sati u mjestu Rešetari dogodila se prometna nesreća na način da je 30-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,93 g/kg) upravljao osobnim automobilom marke „Renault Megane“, zagrebačkih registarskih oznaka, koji zbog neprilagođene brzine nije na vrijeme uočio 79-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku prelazila kolnik. U kočenju je došlo do udara prednjeg lijevog dijela vozila u pješakinju koja je zadobila tjelesne ozljede i prevezena u bolnicu u Novoj Gradiški. Ozljede pješakinje su naknadno okvalificirane kao teške tjelesne ozljede opasne po život, od kojih je u 23.35 preminula u bolnici.
Protiv 30-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo – izazivanja prometne nesreće i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica