Vozio s 2,04 promila alkohola u krvi

Slika PU_BP/IMG_0755-polic.vozilo.jpg

Noćas oko 1.30 sati u mjestu Okučani, policijski službenici su isključili iz prometa 37-godišnjeg vozača, koji je upravljao vozilom s 2,04 promila alkohola u krvi.


Foto: Ilustracija 
 
Dana 24. prosinca oko 1.30 sati u mjestu Okučani, policijski službenici su isključili iz prometa 37-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom marke VW Wento, pod utjecajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,04 g/kg. Od njega je izuzet i plinski pištolj marke „Blow Magnum“, call. devet milimetara sa spremnikom bez streljiva, kojeg je prethodno u prometu usmjerio u pravcu 36-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Fiat Punto“ i njegove 31-godišnje supruge.

Tridesetsedmogodišnjak je uhićen, radi provođenja prekršajne obrade, kojom je utvrđen prekršaj ne prijavljivanja plinskog pištolja nadležnom tijelu u zakonskom roku, kojeg je nosio dok je bio pod utjecajem alkohola. Protiv njega također slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i provođenje daljnjeg kriminalističkog istraživanja.
 


Stranica