Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika PU_BP/Img_7818-PN-biciklist.jpg

Jutros oko 6.40 sati u Slavonskom Brodu u Zagrebačkoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen biciklist, a nakon deset minuta i druga prometna nesreća.


Foto: 
Ilustracija 
 
Dana 9. prosinca oko 6.40 sati u Slavonskom Brodu u Zagrebačkoj ulici dogodila se prometna nesreća na način da je 43-godišnjak upravljao teretnim automobilom marke „Opel Combo“ kojim je uslijed neprilagođene brzine, došlo do udara prednjeg desnog dijela teretnog automobila u 83-godišnjaka, koji je upravljao biciklom bez upaljenih svjetala, a koji je nakon udara pao na kolnik. U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život, zadobio je biciklista, koji je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na liječenju u bolnici.
 
Oko 6.50 sati na raskrižju Zagrebačke, Podravske i Bračke ulice dogodila se druga prometna nesreća, na način da je 21-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke „VW Golf“, kojim se nije zaustavio unatoč vidno postavljenom prometnom znaku „Obavezno zaustavljanje“ pri skretanju ulijevo, ne propustivši pritom službeno policijsko vozilo marke „Škoda Octavia“, koje se kretalo prema dojavi na mjesto teške prometne nesreće sa upaljenim plavim rotacionim svjetlima, uslijed čega je došlo do udara prednjeg desnog dijela službenog vozila u prednji dio osobnog automobila Golf. Od siline udara službeno vozilo je u daljnjem kretanju, prešlo na suprotnu prometnu traku, udarivši prednjim dijelom u osobni automobil marke „Renault Kangoo“ kojim je upravljao 52-godišnjak. Od jačine udara došlo je do prskanja ulja po fasadi obiteljske kuće vlasništvo 66-godišnjakinje iz Slavonskog Broda u Podravskoj ulici.
U ovoj prometnoj nesreći 35-godišnji policijski službenik je zadobio lakše tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju.
Promet je, tijekom trajanja očevida u vremenu od 7.10 do 9 sati u Zagrebačkoj ulici,  bio zatvoren i preusmjeren na okolne ulice.
 
U dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv 43-godišnjeg vozača teretnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, dok protiv 21-godišnjeg vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica