Izbjegavanje carinskog nadzora

Slika PU_BP/IMG_0566-gr-prijelaz Sl.Brod.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su u mjestu Novi Varoš, te graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška u suradnji sa službenicima carine pronašli ukupno 69 kilograma mesa i 110 kutija cigareta.


Foto: 
Ilustracija 
 
Dana 29. studenoga oko 12.30 sati u mjestu Novi Varoš, policijski službenici su prilikom obavljanja nadzora u osobnom automobilu marke „Toyota Yaris“, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnjak (državljanin Republike Hrvatske), pronašli ukupno 51 kilogram razne vrste mesa. Meso je pronađeno između prednjeg i zadnjeg sjedala i na zadnjem sjedalu, koje je vlasnik unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Slijedi obavijest o počinjenom prekršaju iz Carinskog zakona Carinarnici Slavonski Brod.
U konzultaciji sa općinskim državnim odvjetništvom Nova Gradiška protiv 51-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.
 
Dana 29. studenoga u vremenu od 14.45 do 19 sati na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u dva autobusa (slovenskih nacionalnih oznaka i broja i zagrebačkih registarskih oznaka), kod 55-godišnjeg vozača (državljanin Bosne i Hercegovine), 50-godišnjeg vozača (državljanin Republike Hrvatske) i jedne 37-godišnje putnice (državljanka Bosne i Hercegovine) pronašli ukupno 110 kutija raznih vrsta cigareta i 18 kilograma razne vrste mesnatih proizvoda. Cigarete su pronađene iza sjedišta vozača, a meso u hladnjaku za piće i prostoru ostave ispod šanka. Službenici carine su poduzeli mjere iz nadležnosti svoga rada, dok policijski službenici u dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv tri osobe podnose kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.


Stranica