Izbjegavanje carinskog nadzora

Slika PU_BP/IMG_1482-zap.cig.Slob-.jpg

Policijski službenici su jučer oko 12.50 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, u suradnji sa službenicima carine, prilikom obavljanja granične kontrole utvrdili, da 45-godišnja


Foto: Ilustracija
 
Dana 25. studenoga oko 12.50 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine, prilikom obavljanja granične kontrole utvrdili, da se u osobnom automobilu marke „Audi A4“, kojim je upravljala 45-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, slovenskih nacionalnih oznaka i broja, nalaze neprijavljene i skrivene cigarete.
 
Izvršenim pregledom sa djelatnicima carine pronađeno je ukupno 130 kutija raznih vrsta cigareta (90 kutija „Paramount“, 20 kutija „Polo Lights“ i 20 kutija „Boss“) sa nadzornim markicama Ministarstva financija Bosne i Hercegovine. Cigarete su pronađene u prtljažniku automobila (100 kutija) i oko tijela 45-godišnjakinje ispod jakne (30 kutija).
Cigarete su od vlasnice koja ih je unijela u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora, izuzete, te su djelatnici carine naplatili mandatnu kaznu.
 
Policijski službenici u konzultaciji sa državnim odvjetništvom protiv 45-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, te će nazočiti i kaznenom postupku koji će se održati dna 26. studenoga.


Stranica