Crtači grafita oslikali Stadion uz Savu

Slika PU_BP/Img_0138grafiti-stadion.jpg

Foto: 
PU brodsko-posavska 
 
U sklopu obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti u organizaciji Grada Slavonskog Broda u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, dana 21. studenoga na gradskom Stadionu uz Savu, okupilo se 12 mladih crtača grafita, koji su pokazali svoje vještine i umjetnost u crtanju grafita.
Osim mladih crtaća sa područja našeg grada u akciji je sudjelovalo i nekoliko iz drugih gradova, koji su uredili i na svoj način oslikali zidove stadiona pozitivnim grafitima.
 
Akciju su popratili brojni šetači i prolaznici koji su iskoristili lijepo vrijeme za šetnju uz Savu, kao i brojni mlađi znatiželjnici, a pozitivne reakcije građana nisu izostale. Umjesto sivog i oronulog zida, osvanuo je novi zid oslikan sa veselim, vedrim bojama i vrlo interesantnim sadržajima, tako da brojni šetači i prolaznici uz rijeku Savu mogu pogledati zidove gradskog stadiona. 
 
Ova akcija je jedna u nizu preventivnih aktivnosti koje podržava i provodi Policijska postaja Slavonski Brod u suradnji sa lokalnom zajednicom, s ciljem da se organiziranim crtanjem grafita pošalje poruka djeci i mladima, da grafite mogu crtati samo na površinama i zidovima na kojima im dozvoli vlasnik i da ti grafiti ne smiju biti neprimjereni i uvredljivog sadržaja. To je ujedno i nastavak akcije „Stop vandalizmu u Slavonskom Brodu“, koja je započela prošle godine i nastavlja se dalje provoditi.
 
Policija će i dalje poduzimati i provoditi potrebne mjere i radnje na zaštiti imovine građana, koja oštećuju djeca i mladi neprimjerenim grafitima. Na takav način narušavaju izgled i ljepotu našeg grada, koji je ove godine proglašen najljepše uređenim kontinentalnim gradom, te će ovakve i slične preventivne aktivnosti provoditi i kroz edukaciju u vrtićima i školama.
 
Također se provode pojačani nadzori onih mjesta na užem i širem području grada i okolice, koja su prema dosadašnjim iskustvima policije poznata kao okupljališta mladih osoba, koje su nerijetko sklone konzumaciji raznih sredstava ovisnosti, kao i nadzor sudionika u prometu s naglaskom na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola ili droga.


Stranica