Otkrivena veća količina cigareta

Slika PU_BP/Img_9339-zaplj.cig..jpg

Tijekom vikenda, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška pronašli ukupno 1 220 kutija raznih vrsta cigareta


Foto:
Ilustracija 
 
U vremenskom razdoblju od 20. do 22. studenoga od 17.15 do 15.50 sati na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u četiri slučaja kod državljanke Švedske, državljanina Njemačke, državljanina Bosne i Hercegovine i državljanina Slovenije u tri osobna automobila i jednom teretnom vozilu, pronašli skriveno i neprijavljeno ukupno 1 220 kutija raznih vrsta cigareta i 15 litara alkoholnog pića.
U dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv četiri osobe u dobi od 34 do 53 godine, slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora.

U jednom od ova tri slučaja ukupno 1120 kutija raznih vrsta cigareta, bilo je skriveno u tovarnom prostoru hladnjače u sklopu priključene prikolice na teretni automobil marke "Renault" njemačkih nacionalnih oznaka i broja. Cigareta su bile skrivene između prehrambenih proizvoda u hladnjači, dok su preostale količine raznih vrsta cigareta i alkoholnih pića pronađene u osobnim automobilima u prtljažnim prostorima i u putnoj torbi ispod sjedala.


Stranica