Prometne nesreće

Slika PU_BP/Img_5551-PNuŠtamparevoj.jpg

Jučer oko 17.35 sati u Slavonskom Brodu, ulica dr. Andrije Štampara dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, dok se prekjučer oko 23.10 sati u Velikoj Kopanici dogodila nesreća s materijalnom štetom.

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 16. studenoga oko 17.35 sati u Slavonskom Brodu, ulica dr. Andrije Štampara dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Nesreća se dogodila na način da je 19-godišnjak upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (1,37 g/kg) osobnim automobilom marke „BMW 520“, te je uslijed neprilagođene brzine po izlasku iz zavoja u lijevo stražnjim bočnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi bočni dio parkiranog teretnog automobila, prešavši na lijevu prometnu traku, gdje je došlo do udara prednjeg dijela vozila u prednji dio osobnog automobila marke „Ford Escort“ koji se kretao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 42-godišnjak.
U ovoj prometnoj nesreći 42-godišnjak je zadobio lake tjelesne ozljede, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.
Protiv 19-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog i prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
            
Dana 15. studenoga oko 23.10 sati na naplatnoj postaji Velika Kopanica, na prilaznom kolniku autocesti A-3, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreća se dogodila na način da je 46-godišnjak upravljao pod zabranom i pod utjecajem alkohola, osobnim automobilom marke „BMW 750“, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, te kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu, kojom prilikom je uslijed ne držanja strane kretanja prešao na povišenu betonsku površinu, udarivši prednjim lijevim bočnim dijelom u zaštitnu metalnu odbojnu ogradu. Alko testiranjem je kod vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,47 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti sa vožnjom u takvom stanju, doveden je i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.
Protiv 46-godišnjeg vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga i optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja.


Stranica