Rezultati aktivnosti povodom dana Martinja

Slika PU_BP/IMG_1201-pol.kapa i stop-palica.jpg

U vremenskom razdoblju od 6. do 11. studenoga policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proveli su aktivnosti povodom dana Martinja.

 
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proveli su aktivnosti povodom dana Martinja na svom području, te su u vremenskom razdoblju od 6. do 11. studenoga utvrđeni prekršaji kao što je brzina, alkohol, pojas, upravljanje prije stjecanja prava, istek važenja prometne dozvole, upravljanje pod zabranom, nepropisno pretjecanje, prednost prolaska i drugi prekršaji.

Najviše prekršaja koji su procesuirani odnose se na brzine, te je utvrđeno ukupno 163 takva prekršaja, a najveća izmjerena brzina iznosila je 248 km/h
kada je 11. studenoga oko 13 sati na Autocesti kod Brodskog Stupnika zatečen 44-godišnji državljanin Republike Srbije s prebivalištem u Austriji, kako upravlja osobnim automobilom marke „Mercedes“, austrijskih nacionalnih oznaka i broja, krećući se brzinom od 248 km/h. 

Najveća utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 2,54 promila, kada su policijski službenici dana 6. studenoga oko 23.50 sati u mjestu Sibinj zatekli 39-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom marke "Audi 80" pod utjecajem alkohola i pod zabranom, koji je uz prekršaj počinio i kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Obzirom na strukturu prekršaja alkohola, 15 prekršitelja je bilo pod utjecajem alkohola u iznosu do jedan promil, deset prekršitelja do 1,5 promila, te 10 prekršitelja iznad 1,5 promila, a za ove prekršaje predviđena je kazna u rasponu od jedne do 15 tisuća kuna, uz odgovarajući broj negativnih bodova i izricanje adekvatne zaštitne mjere.
 
 


Stranica