Lakše ozlijeđen biciklist

Slika PU_BP/IMG_1192-policija.jpg

Jučer oko 17.45 sati u mjestu Gornja Vrba, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač bicikla koji je upravljao pod utjecajem alkohola zadobio lakše tjelesne ozljede.


Foto: 
Ilustracija 
 
Dana 10. studenoga oko 17.45 sati u mjestu Gornja Vrba, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Nesreća se dogodila na način da je 44-godišnjak upravljao pod utjecajem alkohola (1,86 promila), tehnički neispravnim biciklom (nije imao propisane uređaje za osvjetljavanje), vršeći radnju uključivanja s kolnog ulaza na kolnik, ne propustivši pritom osobni automobil marke „Opel Astra“ kojim je upravljao 34-godišnjak, krećući se brzinom u naselju koja je 20 do 30 km/h veća od prometnim pravilom dopuštenih 50 km/h.
 
Pritom je u kočenju došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila u prednji desni bočni dio bicikla koji je zajedno sa biciklistom pao na kolnik. U ovoj prometnoj nesreći vozač bicikla je zadobio lake tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući.
 
Protiv oba vozača slijede obavezni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 


Stranica