Vožnja s 2,75 alkohola u krvi

Slika PU_BP/IMG_1201-pol.kapa i stop-palica.jpg

U jutarnjim satima jučer u ulici Antuna Mihanovića u Slavonskom Brodu dogodila se prometna nesreća nakon koje je 49-godišnji vozač napustio mjesto događaja, no međutim ubrzo je pronađen.


Foto: 
Ilustracija 
Dana 14. listopada oko 7 sati u ulici Antuna Mihanovića u Slavonskom Brodu dogodila se prometna nesreća na način da je 49-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke „Fiat Punto“, vršeći radnju skretanja ulijevo, te je vozilom prešao na lijevi dio kolnika i prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio nepropisno parkiranog osobnog automobila „Ford Sierra“, kojim je prethodno upravljao 20-godišnjak. Nakon udara osobni automobil „Fiat Punto“ nastavio je kretanje, te je prednjim dijelom udario u stražnji desni bočni dio također nepropisno parkiranog osobnog automobila marke „Ford Escort“, kojim je prethodno upravljao 58-godišnjak.
 
Nakon ove prometne nesreće 49-godišnji vozač „Fiat Punta“ je napustio mjesto događaja, a da vlasnicima oštećenih vozila nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću. No međutim, policijski službenici su ga ubrzo pronašli i alkotestirali, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,75 g/kg. Obzirom da je postojala bojazan da će u takvom stanju nastaviti sa vožnjom doveden je i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.
 
Dvadesetogodišnjaku i 58-godišnjaku su izdani prekršajni nalozi, dok je 49-godišnjem vozaču također izdan prekršajni nalog, protiv kojeg slijedi i podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica