Opće opasna radnja izazivanjem požara

Slika PU_BP/Picture 201-požar-el.stup.jpg

Jučer oko 16 sati u manjem mjestu sa područja općine Gornji Bogićevci 69-godišnjak je upaljačem zapalio kukuruzovinu, pa se vatra proširila i zahvatila električne stupove.

Foto: PU brodsko-posavska
 
Dana 01. listopada policijski službenici su obavljenim očevidom uz nazočnost inspektora zaštite od požara i provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdili da je oko 16 sati u manjem mjestu sa područja općine Gornji Bogićevci, 69-godišnjak upaljačem zapalio kukuruzovinu na svojoj poljoprivrednoj površini. Vatra se potom proširila na susjednu neobrađenu poljoprivrednu površinu i zahvatila drveni električni stup (dalekovod Okučani-Stara Gradiška).
Uslijed požara je došlo do izgaranja i urušavanja električnog stupa, kao i djelomičnih nagaranja u podnožju još dva drvena stupa.
 
Zbog ovog požara došlo je do prekida u isporuci električne energije za mjesta Čovac, Dubovac i Vrbovljani. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Bogićevci, te pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena po zaprimanju odštetnog zahtjeva vlasnika.
 
U konzultaciji sa općinskim državnim odvjetništvom Nova Gradiška protiv 69-godišnjaka, slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom
 


Stranica