Vozio s 4,28 promila alkohola u krvi

Slika PU_BP/IMG_1120-stop-policija.jpg

U nedjelju u Slavonskom Brodu, Dunavska ulica, 50-godišnjak je vozio s 4,28 promila alkohola u krvi i skrivio prometnu nesreću nakon koje se udaljio sa mjesta događaja.

Foto: Ilustracija
Dana 27. rujna oko 14.50 sati u Slavonskom Brodu, Dunavska, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom nakon koje je sudionik napustio mjesto događaja.
Nesreća se dogodila na način da je 50-godišnjak upravljao pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole, osobni automobil marke „VW Golf“, te je uslijed ne držanja strane kretanja došlo do udara lijevog dijela Golfa u lijevi bočni dio osobnog automobila marke „Mercedes“ čiji je vozač (26-godišnjak) pokušavao izbjeći prometnu nesreću pomaknuvši se u desno na travnatu površinu.
Nakon nesreće 50-godišnjak se udaljio a da nije potpisao Europsko izvješće o prometnoj nesreći, ne razmijenivši osobne podatke sa drugim vozačem, niti podatke o vozilima, no međutim, policijski službenici su ga ubrzo pronašli i alkotestirali, te je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 4,28 g/kg.
Protiv 50-godišnjaka slijedi podnošenje obveznog prekršajnog naloga i optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Policijski službenici su prije dva dana utvrdili,  da je navedeni 50-godišnjak upravljao također pod utjecajem alkohola traktorom marke "IMT". Tom prilikom izmjerena je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 4,01 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti sa vožnjom u takvom stanju, doveden je i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.
Protiv 50-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica