Teško ozlijeđeni u prometnim nesrećama

Slika PU_BP/IMG_0716-UGO-Zakon o str.-prek..jpg

Jučer u jutarnjim i poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu i mjestu Gornja Vrba, dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.


Foto:
Ilustracija 
Dana 20. rujna oko 16.15 sati u mjestu Gornja Vrba, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Nesreća se dogodila na način da 30-godišnjakinja nije upravljala mopedom marke „Kymco“ na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi sudionici u prometu, uslijed čega je pala s mopedom na kolnik.
U ovoj prometnoj nesreći 30-godišnja vozačica je zadobila teške tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.
Protiv vozačice mopeda slijedi donošenje prekršajnog naloga radi počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te također o ovoj prometnoj nesreći slijedi obavijest nadležnom Državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
 
Dana 20. rujna oko 5.50 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Ulica Vladimira Nazora i Vatroslava Jagića dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.
Nesreća se dogodila na način da je 22-godišnjak upravljao mopedom marke „Aprillia SR50“, ušavši u raskrižje a da pritom nije propustio osobni automobil marke „Peugeot“ koji se kretao cestom s prednošću prolaska, kojim je upravljao 26-godišnjak. Pritom je došlo do udara prednjeg dijela mopeda u stražnji bočni dio automobila koji je u zanošenju sletio s kolnika na betonsku površinu, kojom prilikom je došlo do udara prednjeg lijevog dijela vozila u stražnji dio parkiranog osobnog vozila marke „VW Passat“ (vlasništvo 45-godišnjaka). Passat je potom odbačen, udarivši u prednji lijevi bočni dio također parkiranog osobnog automobila marke „Lada Niva“ (vlasništvo 49-godišnjaka), koje je nakon toga također odbačeno i udarilo u stražnji desni bočni dio parkiranog osobnog automobila marke „Opel Omega“ (vlasništvo 45-godišnjaka).
U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 22-godišnji vozač mopeda, koji je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.
Nad vozačima je izvršeno alkotestiranje, te je kod 26-godišnjeg vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 0,29 g/kg, dok je kod vozača mopeda  test negativan.
Protiv 22-godišnjeg vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te o ovoj prometnoj nesreći slijedi obavijest nadležnom Državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


Stranica