Zapljena veće količine droge

Slika PU_BP/IMG_1099-droga-press.jpg
Foto: PU brodsko-posavska
Dana 11. rujna oko 19.15 sati u Slavonskom Brodu, Zagrebačka ulica, policijski službenici su prilikom obavljanja redovitog nadzora kod 23-godišnjaka pronašli PVC vrećicu (koju je dragovoljno predao policiji) sa sadržajem suho zelene biljne tvari, koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu tipa marihuana ukupne težine 94 grama. Od 23-godišnjaka je izuzet i mobilni aparat.
Nedaleko je uočen osobni automobil marke „Renault“ s kojim se vozač dao u bijeg da bi potom izašao iz vozila i počeo pješice bježati u smjeru Zagrebačke ulice. Osoba je ubrzo uhvaćena, te je utvrđeno da se radi o 27-godišnjaku, koji je zajedno sa 23-godišnjakom uhićen i doveden u službene prostorije. Od 27-godišnjaka su izuzeta i dva mobilna aparata. Dana 12. rujna izvršena je pretraga osobnog automobila „Renault“ temeljem sudskog naloga u kojemu je pronađena kutijica od filma sa sadržajem ukupno 23 tablete Ecstasya, PVC vrećica sa sadržajem bijele praškaste tvari ukupne težine 1,7 grama i jedna digitalna vaga za precizno vaganje, te oko 3 tisuće kuna.
Također je uhićen i 28-godišnjak koji je posredovao između ove dvojice s ciljem daljnje preprodaje droge.
Protiv istih slijedi podnošenje kaznenih prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.
 

Dana 13. rujna oko 19.20 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine prilikom redovite granične kontrole u osobnom automobilu marke „Opel Corsa“ BiH nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, uočili umotane pakete u prostoru za rezervni kotač.
U vremenu od 20.24 do 22.00 sata temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga automobila, kojom je ispod sjedala vozača i suvozača, u pretincu i prtljažnom prostoru na mjestu za rezervni kotač pronađeno ukupno 13 paketa umotanih u najlon i omotanih ljepljivom trakom u kojima se nalazila suho zelena biljna tvar ukupne težine 13 202,9 grama, a koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu tipa marihuana. Također je izuzeto tri mobilna uređaja, 400 Eura i 60 Konvertibilnih maraka.
Nastavlja se daljnja kriminalistička obrada, te će 25-godišnjak 14. rujna uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu.


Stranica