Krivotvorenje isprave

Jučer oko 16.15 sati na auto-cesti, odmorište Lužani, policijski službenici su zaustavili vozilo osječkih reg. oznaka, te posumnjali u vjerodostojnost predočenih dokumenata.

Dana 30. kolovoza oko 16.15 sati na auto-cesti Zagreb-Lipovac, na odmorištu Lužani, policijski službenici su zaustavili OA marke „VW Golf“ osječkih reg. oznaka. Prilikom provjere identiteta vozač osobnog automobila je policijskim službenicima predočio osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu Republike Slovenije. Nakon što su policijski službenici iskazali sumnju u vjerodostojnost dokumenata vozač je potom predočio osobnu iskaznicu i putovnicu RH.
Izvršenim provjerama potvrđen je identitet državljanina RH, te je isti priveden u prostorije Policijske postaje Slav. Brod. Provedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da je Z.S. krivotvorenu osobnu iskaznicu i putovnicu Republike Slovenije kupio u Makedoniji i istima se koristio kao pravima. Budući da je za istim bila raspisana potraga s mjerom „uhititi“ protiv Z.S. policijski službenici podnose kaznenu prijavu poradi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava, a nakon provedene kriminalističke obrade isti je prepraćen u zatvor u Zagrebu.


Stranica