Zlouporaba položaja i ovlasti

Slika PU_BP/IMG_0784-krivotvorene kovanice.jpg

Operativnim radom policijskih službenika, te provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovanr sumnje da je B.L. (52) tijekom 2007. i 2008. godine kao odgovorna

Operativnim radom policijskih službenika, te provedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je B.L. (52) tijekom 2007. i 2008. godine kao odgovorna osoba sportskog kluba iz Slav. Broda proizvoljno utvrdio visinu i način isplate sredstava za rad trenera, te sastavljao lažne putne naloge uz koje je prilagao lažne račune troškova temeljem kojih je vršio isplate iz blagajne sportskog kluba čime je klub oštetio za značajan iznos. Također je utvrđeno da je P.V. (32) u svojstvu trenera kluba na zahtjev B.L. potpisivao lažne putne naloge i ovjeravao račune.
 
Protiv B.L. i P.V. policijski službenici podnose kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu poradi postojanja osnovane sumnje da je B.L. počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprave i krivotvorenja službene isprave, a P.V. kaznena djela pomaganje u kaznenom djelu zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenje isprave.
 
 
 


Stranica