Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari

Dana 22. kolovoza oko 13 sati petnaestogodišnjak i dvanaestogodišnjak su ušli u nenastanjenu obiteljsku kuću u mjestu Gornji Varoš u kojoj su pronašli crni dimni barut koji su zapalili.

Dana 22. kolovoza oko 13 sati petnaestogodišnjak i dvanaestogodišnjak su ušli u nenastanjenu obiteljsku kuću u mjestu Gornji Varoš, a koju koristi J.G. (46). Unutar kuće dječaci su pronašli manju količinu crnog dimnog baruta i upaljač za cigarete. U neposrednoj blizini kuće isti su zapalili pronađeni barut uslijed čega je došlo do ozljeđivanja djece. Dječacima je liječnička pomoć ukazana u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje je utvrđeno da je petnaestogodišnjak zadobio teške tjelesne ozljede zbog kojih je prevezen na daljnje liječenje u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb, dok je dvanaestogodišnjak zadobio lake tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući.

Temeljem naloga Županijskog suda Slav. Brod izvršena je pretraga obiteljske kuće koju koristi J.G. kojom prilikom je pronađeno i oduzeto sedam komada streljiva, 111 cm sporogorećeg štapina i 7 komada elektrodetonatorskih kapisli koje je isti neovlašteno posjedovao.

Zbog potrebe provođenja upravnog postupka od J.G. su privremeno oduzeta dva pištolja, četiri puške, oružni list za držanje oružja i dva oružna lista za držanje i nošenje navedenog oružja.

Protiv J.G. slijedi optužni prijedlog poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju, te kaznena prijava poradi počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.    

 
 
 


Stranica