Najava: Akcija "Manje oružja-manje tragedija" u Okučanima

Slika PU_BP/zapljena oružja-obrada.jpg

Dana 24. srpnja u Okučanima, A. Starčevića u vremenu od 9.30 do 11.30 sati provesti će se prigodni program vezano uz akciju "Manje oružja-manje tragedija" u suradnji MUP-a i UNDP (Program Ujedinjenih naroda za razvoj).

Sredinom mjeseca srpnja u Okučanima je održan sastanak vezano uz provedbu akcije pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija“, koja se provodi kontinuirano od 2007. godine sukladno Sporazumu o suradnji i kampanji prikupljanja oružja i podizanja svijesti javnosti između Ministarstva unutarnjih poslova i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP-a) u Republici Hrvatskoj.
Na sastanku su predstavnici UNDP-a, MUP-a, lokalne vlasti i medija, iznijeli svoje prijedloge vezano uz provedbu prigodnog programa koji će biti upriličen petak 24. srpnja u Okučanima, A. Starčevića (igralište) u vremenu od 9.30 do 11.30 sati. 

Navedenog dana u samom središtu Okučana kod fontane i igrališta biti će postavljeni INFO štandovi sa izloženim promotivnim materijalima, kao i dio opreme i tehnike koju koristi policija. Na štandovima će se nalaziti predstavnici UNDP-a, policijski službenici protueksplozijskog odjeljenja, upravnih poslova, prometne policije, koji će odgovarati na upite građana, te im  pružiti važne i jasne informacije o cilju akcije. 
U sklopu kratkog prigodnog programa predviđeno je odigravanje malog nogometa (ekipe UNDP-a, policije, medija i dr.) uz nazočnost brojnih gostiju i uzvanika, kojima će se kratkim prigodnim govorima obratiti predstavnici lokalne vlasti, UNDP-a i policije.

Cilj ove akcije je potaknuti građane na dragovoljnu predaju oružja koje ilegalno posjeduju bez straha od sankcija, budući da im to dopuštaju zakonske odredbe, kako bi na takav način dali svoj doprinos većoj sigurnosti naše zemlje, te sretnijoj i ljepšoj budućnosti mladih bez oružja.           


Stranica