U prometnoj nesreći teško ozlijeđen motociklist

USKOCI: U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 17 sati u mjestu Uskoci 41-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je vozačica lakše ozlijeđena.

Dana 14. srpnja oko 17 sati u mjestu Uskoci, dogodila se prometna nesreća na način da je 26-godišnjakinja upravljala za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima osobnim automobilom marke „VW Golf“, koja je uslijed ne držanja strane kretanja vozilom prešla na dio kolnika namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera, kojim se u tom trenutku kretao motocikl marke „BMW“ (neregistriran), a kojim je bez zaštitne kacige na glavi upravljao 41-godišnjak, te je došlo do udara prednjeg dijela motocikla u prednji dio osobnog automobila. Vozač motocikla je pri udaru nabačen na prednje vjetrobransko staklo vozila, te potom odbačen na putnu bankinu, dok se motocikl zaustavio na kolniku. U ovoj prometnoj nesreći 41-godišnji vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, dok je 26-godišnja vozačica lakše ozlijeđena, te je nakon pružene liječničke pomoći puštena kući. Kod vozača motocikla utvrđena je nazočnost alkohola u organizmu u iznosu od 0,34 g/kg.
Protiv 26-godišnjakinje slijedi podnošenje kaznene prijave Državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, te optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Protiv 41-godišnjaka slijedi donošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica