Vozili pod utjecajem alkohola

Prilikom vršenja redovitog nadzora nad prometom iza ponoći policijski službenici su utvrdili da dvojica vozača upravljaju osobnim automobilima pod utjecajem alkohola.

Noćas oko 0.30 sati u mjestu Okučani, ul. A. Stepinca, policijski službenici su prilikom redovitog nadzora nad prometom i kontrole osobnog automobila marke „Honda Civic“ utvrdili da 27-godišnjak upravlja istim pod utjecajem alkohola, te je izvršenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1.87 g/kg.
Istoga dana oko 1.15 sati u mjestu Nova Gradiška, ul. M. A. Relkovića, policijski službenici su utvrdili da 45-godišnjak upravlja osobnim automobilom marke „Ford Escort“ također pod utjecajem alkohola, te je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2.44 g/kg.
Obzirom da je postojala opasnost da će predmetni nastaviti sa činjenjem prekršaja dovedeni su i zadržani u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama.
Protiv predmetnih slijedi podnošenje optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica