Posjet predstavnika Europske komisije

Dana 3. i 4. lipnja predstavnici Europske komisije posjetili su Policijsku upravu Brodsko-posavsku, te obišli granične prijelaze Sl. Brod, St.Gradiška i Slav. Šamac.

Dana 4. lipnja predstavnici Europske komisije posjetili su Policijsku upravu Brodsko-posavsku, koje je načelnik Mijo Kršić upoznao sa stanjem sigurnosti s naglaskom na stanje u oblasti zaštite državne granice.
Predstavnici Europske komisije, sa predstavnikom Republike Hrvatske pri Europskoj komisiji (Brisel) uz troje djelatnika MUP-a, zainteresirano su saslušali uvodna izlaganja načelnika Policijske uprave o problematici i aktivnostima policije kroz niz prethodnih godina, kao i predstojećim planovima na lokalnoj razini.
Izrazili su poseban interes za oblast zaštite državne granice, kojom prilikom ih je načelnik Odjela za granicu, kroz kratku prezentaciju upoznao sa problematikom s kojom se susretala granična policija u radu kroz prethodni period i planovima u ovoj oblasti na lokalnoj razini, te također sa radom zajedničkih mješovitih ophodnji policijskih službenika ove PU sa policijom susjedne države Bosne i Hercegovine.
Također su u vremenu od 3. do 4. lipnja izvršili i obilazak Međunarodnih cestovnih graničnih prijelaza u nadležnosti rada Policijske uprave Slavonski Brod, Stara Gradiška i Slavonski Šamac, kojom prilikom su od strane istih izražena pozitivna mišljenja i stavovi.


Stranica