Cigarete skrivene u kartonskoj kutiji

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski službenici u suradnji sa službenicima carine pronašli skrivene cigarete u kartonskoj kutiji.

Dana 28. svibnja oko 9.15 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski službenici su prilikom vršenja redovite granične kontrole u prtljažnom prostoru osobnog automobila marke Yugo 45, kojim je upravljao 40-godišnjak u jednoj kartonskoj kutiji pronašli ukupno 200 kutija cigareta marke „Paramount“. Predmetni je navedene cigarete unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Prilikom vršenja granične kontrole kod istoga se osjetio jak zadah na alkohol. Prilikom alkotestiranja očitana je koncentracija od 1,79 g/kg, te je predmetni koji nije posjedovao vozačku dozvolu, isključen iz prometa.
Protiv istoga slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“, kao i optužnog prijedloga i obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica