Uhićeni zbog iznude

Nakon zaprimljene kaznene prijave dana 20. svibnja da je na štetu 43-godišnjaka počinjeno kazneno djelo, policijski službenici su uhitili dvije osobe.

Dana 22. svibnja policijski službenici su u sklopu izvidnih radnji uhitili 41-godišnjaka i 24-godišnjaka nad kojima je provedena kriminalistička obrada, kojom prilikom je utvrđeno da su isti od mjeseca lipnja prošle godine do danas od oštećenog iznudili novac i druga materijalna sredstva, oštetivši ga za veći novčani iznos, a u vezi navodnog dugovanja.
Nakon izvršenih pretraga obiteljskih kuća temeljem sudskog naloga, kod 41-godišnjaka je pronađena i izuzeta puška M-48 sa 24 komada pripadajućeg streljiva, kao i motorna pila i mobitel koji potječu iz kaznenog djela, dok kod 24-godišnjaka nisu pronađeni predmeti koji potječu iz kaznenog djela.
Predmetni su dovedeni dana 23. svibnja na Županijski sud uz kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela iznude, te protiv 41-godišnjaka slijedi i podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

 
           


Stranica