7. brodski simpozij - Mjesec borbe protiv ovisnosti

  • Slika /PU_BP/Prevencija2019/Simpozij.1.2019.jpg
  • Slika

Sandra Veber prezentirala je ulogu i značaj preventivnog rada policije i partnera

U okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u vremenu od 21. do 22. studenoga, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, održava se 7. Brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima pod nazivom „Prevencija ovisnosti – temelj zdravog odrastanja“, na kojemu su prisustvovali policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Policijske uprave brodsko-posavske.

Simpozij je posvećen prevenciji i suzbijanju ovisnosti te je i ove godine okupio mnogobrojne stručnjake iz naše zemlje, ali i iz država u okruženju. Na skupu je aktivno sudjelovalo više psihologa, a između ostalih i Voditeljica Službe za prevenciju Ravnateljstva policije Sandra Veber, koja je dana 21. studenoga, održala predavanje na temu Uloga i značaj preventivnog rada policije i partnera.

Pritom je naglasila važnost sinergije svih institucija u borbi protiv raznih ovisnosti (droga, alkohol, kocka, Internet), te je prezentirala preventivne projekte Ministarstva unutarnjih poslova. Također je posebno istaknula važnost zajedničkog djelovanja na prevenciji i korištenja znanja i struke različitih društvenih segmenata, jer samo koordinirani i stalni preventivni rad donosi pozitivne pomake.

Stranica