Aktivnosti policije po liniji plovidbe

Slika PU_BP/Službeno plovilo.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U prvih sedam mjeseci ove godine provedeno je ukupno 67 zajedničkih mješovitih ophodnji od čega 37 na području Republike Hrvatske, a 30 na području Bosne i Hercegovine, te je pritom kontrolirano 55 osoba i sedam plovila. Tijekom prošle godine provedeno je 87 zajedničkih mješovitih ophodnji, od čega 49 na području Republike Hrvatske i 38 na području Bosne i Hercegovine pri čemu je kontrolirano 60 osoba i 26 plovila.

U suradnji sa ribarskom i vodopravnom inspekcijom, te ribo-čuvarima Brodsko-posavske županije izvršeno je četiri nadzora (pošle godine sedam), pri čemu su utvrđena po tri prekršaja iz Pravilnika o športskom ribolovu, što je rezultiralo podnošenjem prekršajnih naloga protiv prekršitelja.

U šest slučajeva vršena su osiguranja javnih okupljanja športskog karaktera, osiguranja vježbe zaštite i spašavanja „Slavonski Brod 2011.“, osiguranja eko-akcije u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda i uočavanja osoba koja se dovode u vezu s kaznenim djelima, dok je prošle godine za isto razdoblje evidentirano pet slučajeva osiguranja javnih okupljanja, asistencija, odnosno sudjelovanja u pomoći i pronalaženju nestalih osoba (utopljenika).

Također je u prvih sedam mjeseci evidentirano četiri slučaja nezakonitih prelazaka državne granice kao za isto razdoblje prošle godine, a granična policija je protiv prekršitelja podnijela optužne prijedloge iz Zakona o nadzoru državne granice.             



Stranica