Kriminalistička istraživanja za imovinska kaznena djela

Slika PU_BP/Vrata-provala.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U petak oko 2.55 sati u Policijskoj postaji Slavonski Brod je zaprimljena dojava da je u tijeku provala. Policijska ophodnja je na mjestu događaja u Slavonskom Brodu, A. Starčevića, uočila muškarca koji je pokušao pobjeći, no u tome je spriječen. Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku. Policija ga je uhitila u cilju provođenja kriminalističkog istraživanja i od njega oduzela odvijač pomoću kojeg je pokušao provaliti u ugostiteljski objekt.

Također je utvrđeno da je on 26./26. kolovoza u noćnim satima u Slavonskom Brodu, Šetalište braće Radić, pokušao nasilno otvoriti ulazna vrata na dva frizerska salona, od čega je zbog neuspjeha odustao. U suradnji s državnim odvjetništvom protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u kaznena djela teške krađe.

Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem nad 17-godišnjakom potvrdili osnovanu sumnju u kazneno djelo teške krađe. Utvrdili su da je on 02. kolovoza oko 15 sati u Slavonskom Brodu, Don Ive Prodana, nasilno otvorio vrata kotlovnice, ušavši u obiteljsku kuću (vlasništvo 49-godišnjaka). Ispreturao je stvari u unutrašnjosti, no nije ništa otuđio. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež i izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je 36-godišnjak između 15 i 16 sati, u subotu, na području općine Gornja Vrba provalio ulaznu kapiju obiteljske kuće u izgradnji (vlasništvo 48-godišnjaka) i iz unutrašnjosti otuđio električnu instalaciju. U bijegu ga je zatekao vlasnik i zadržao do dolaska policije. Pri tome mu je kotačem svog vozila nagazio na stražnji kotač bicikla. Ozlijeđenog 36-godišnjaka je pregledao liječnik u bolnici u Slavonskom Brodu, a ozljede će biti naknadno kvalificirane. Policijski službenici su od 36-godišnjaka oduzeli škare i oko 30 kilograma električnih kablova. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa. Sukladno odredbama Kaznenog zakona od 36-godišnjaka je zaprimljena kaznena prijava protiv 48-godišnjaka zbog kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari.

U subotu oko 20.50 sati u Slavonskom Brodu, Šetalište braće Radić, stanari zgrade su u podrumskim prostorijama zatekli mušku osobu u činjenju kaznenog djela i zadržali do dolaska policije. Policija je utvrdila da je riječ o 20-godišnjaku, koji je ušao u ostavu (vlasništvo 36-godišnjaka) koja se nalazi u podrumu stambene zgrade u namjeri otuđenja dva zvučnika i drugih predmeta. Nad 20-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, te u konzultaciji sa državnim odvjetništvom protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.



Stranica